";};$_084542f0=1; ?>

Медийни изяви

Д-р Валентина Григорова за радио "Хоризонт"

 

18.01.2016 г.

 

Прекарвайте по-голямата част от времето в топли помещения - тук икономиите не трябва да бъдат от главно съобразяване. Това каза за “Хоризонт“ в предаването “Нещо повече“ кардиологът д-р Валентина Григорова като съвет за превенция от студеното време. 

Повече: Д-р Григорова: Ниските температури са проблемни за хората със сърдечни проблеми

Д-р Валентина Григорова за вестник "Стандарт"

 

30.04.2015 г.

 

Тютюнопушенето, повишената консумация на алкохол, наднорменото тегло и липсата на контрол върху високото артериално налягане са сред основните рискови фактори за нарушаване здравето на сърцето, подчертава д-р Валентина Григорова, кардиолог и управител на Медицински център "Кардиохелп". Специалистът обръща внимание на вредните навици, които увреждат сърцето.

Повече: ВСЯКО ПЕТО ДЕТЕ ВДИГА КРЪВНО

Интервю на д-р Валентина Григорова за Puls.bg

Според последните статистически данни, българите са на първо място по смъртност, причинена от сърдечносъдови заболявания в Европа. На какво се дължи тази тревожна статистика, според Вас? 

Има две причини да водим това печално първо място. Първият фактор се дължи на генетичната обремененост на българите, високо кръвно налягане, с висок холестерол.

Повече: 10% от навършващите пълнолетие са със сърдечносъдови проблеми

Интервю на Д-р Валентина Григорова за Хипертония.com

2010 г.

В това интервю ще имаме удоволствието да ви представим един необикновен колега. Необикновен, защото в България малко специалисти са отдадени така всеотдайно на работата си, като не забравят, че едно от основните им призвания (след лечението), е да обучават. Да предават знанията и уменията си на следващите поколения лекари. При това не срещу заплащане, а Probono -  за Науката, за Изкуството.

Повече: Интервю на Д-р Валентина Григорова за Хипертония.com