Сменяме личния си лекар от 1 декември

Сменяме джипито си от утре, ако не сме доволни от него. Тази възможност имат всички здравноосигурени в България до края на декември, съобщиха от НЗОК.

За промяната не е необходимо да уведомяваме доктора, от когото сме недоволни. Промяната става само с попълване на бланка, която се предоставя безплатно от регистратурите на всички диагностично-консултативни центрове, като в нея се вписва до момента при кой лекар сте били и кой сте си избрали да ви лекува занапред. Бланката може да се разпечати и от сайта на НЗОК.

Здравноосигурените имат право да сменят своя лекар два пъти пред годината – през декември и през юни. Ако обаче човек смени адреса си, може да се запише при нов доктор по всяко време на годината.

119 895 пациенти смениха джипитата си през юни, като близо половината са го направили, защото предишният лекар не всякога им е давал направления за специалист.

Междувременно от Българския лекарски съюз поиска касата да увеличи броя на направленията за декември.

БЛС не намира разумно обяснение на решението на НЗОК да намали с около 20% регулативните стандарти на лекарите от извънбоничната помощ. Това се казва в писмо на председателя на лекарския съюз д-р Венцислав Грозев. Според него от данните за изпълнението на бюджета на касата се вижда, че преразход не се очертава. Той се обяви категорично срещу глобите на медици, които са лекували болни над лимитите.

Пациентите най-често сменят доктора заради отказани направления.

 

Източник: в.Монитор

ЕТИЧНА КОМИСИЯ

Към Медицински център "КАРДИОХЕЛП" е създадена Етична комисия!За връзка: ek@kardiohelp.eu

БЛАГОДАРНОСТИ

Екипът на Медицински център "Кардиохелп" и д-р Валентина Григорова изразяват специални благодарности към арх. Ивелина Янулова за нейната всеотдайна работа.

КОНТАКТИ

Тел.: 02/981 75 21E-mail: office@kardiohelp.euСофия, ул."Г.С.Раковски"№179 вх.А ет.1, ап.1
Медицинският център НЕ разполага с POS терминал